Dance Flavours Performance Night #17

Danscollectief Arnhemse Meisjes presenteert Dance Flavours Performance Night: een podium voor werk van opkomende makers in verschillende stadia van het maakproces, van work in progress tot herneming. Bij Dance Flavours krijg je de mogelijkheid om te proeven van het werk van verschillende hedendaagse dansmakers. Maandag 21 november 2022 staat er weer een gloednieuw menu voor je klaar!

Op het menu:

           Amit Palgi – 4|2|3
 “Just before I entered, the Goduard asked me if I saw the creature that walks in the evenings on three. He insisted that I could not rest until I found it. So here I am, waiting for the night.

website@amit.palgi
Credits Choreograaf & performer: Amit Palgi | Muziek geëdit door Amit Palgi

          Collectief MAMM – Twentysomething
De twintiger. We stappen over op groen, zijn vega (eten wel vis) en scheiden ons plastic (als de container niet te ver lopen is). We zijn ambitieus, werken keihard een studieschuld weg, staan doordeweeks fanatiek op onze yogamat en loopband, maar dragen in het weekend ons steentje bij aan de drugshandel en de vernietiging van onze lever. We laten van ons horen in protesten, op social media en in debatten. Maar zijn tegelijkertijd meester in het onszelf zo comfortabel en gemakkelijk mogelijk te maken.

We zijn gefascineerd door de bizarre tegenstrijdigheid in ons. Gefascineerd door de ingewikkelde dilemma’s waar onze leeftijdsgenoten allemaal voor staan en welke keuzes ze daarin nemen. Nog nooit is een generatie zo bewust en zo onbewust bezig.

In ‘Twentysomething’ nemen vier dansers van Collectief MAMM zichzelf en hun eigen generatie eens even goed onder de loep. Wat drijft ons in onze keuzes? Waar trekken wij onze grenzen? En is dat echt zo erg?

Don’t blink, want misschien mis je wel iets. Theaterkrant schreef namelijk over deze voorstelling: “Twentysomething is […] een dansperformance waar je voortdurend ogen tekortkomt.”

website @collectiefmamm
Credits
Makers: Maxime Abbenhues, Mees Meeuwsen  | Performers: Linde Wagemakers, Niek Wagenaar, Maxime Abbenhues, Mees Meeuwsen | Muziek: Wolkenkrabber – Machinefabriek; Don’t stop me now – Queen; Anthropocene – Loscil; Tuur mang Welten – Niklas Paschburg

          Paula Niehoff – Agatha
Ontwaken uit een foggy state of mind, stukje bij beetje doorkrijgen waar ze is en wat er aan de hand is. We vinden Agatha in een benarde fysieke positie, waarin ze voorzichtig haar eigen lichaam en omgeving ontdekt.
Zonder op te kijken, zonder haar gezicht te laten zien, probeert Agatha op verschillende manieren weer op te staan. De verhouding scherp te krijgen tussen haar en haar metgezel – een koffer – en met optimistische blik omgaan met wat sommigen zouden omschrijven als ‘niet helemaal aan het roer staan’.

Agatha is een danstheater solo, gebaseerd op en geïnspireerd door gesprekken met mensen die te maken hebben (gehad) met mentale gezondheidsproblemen.

website@paula.niehoff
Credits
Creatie & performance: Paula Niehoff | Muziek: Ave Maria – Franz Schubert; Nadia Reisenberg; Clara Rockmore; Amari Szi Amari – Csókolom

          Danielle Gallia-Kind – M/Others
Moeders die bevallen zijn, ontmoeten elkaar op het podium, omgeven door video-selfie apps op laptops. Met hun intuïtie vertalen ze de fragmenten van het dagelijks werk van het zorgen voor kinderen naar een praktijk van het leren kennen van hun nieuwe lichamen en nieuwe ritmes.
M/Others is een uitnodiging om het moederlijke lichaam en haar offers te erkennen, in kleine bewegingen van zorgzaamheid, kracht en intimiteit. De Motherism theorie van Catherine Obianuju Acholonu is een voorgestelde vorm van Afrikaans feminisme die zich richt op moederschap, nature en nurture. Dit work in progress zal in mei 2023 in première gaan als onderdeel van de eindexamens ArtEZ MA Performance Practices.

website|@daniellekind
Credits Creatie & performance: Danielle Gallia-Kind & the M/others | Muziek: Mar Esteban Martin & the M/others

Speeldata

Geweest

Dance Flavours #17

Theater a/d Rijn, Arnhem, NL

21 november 2022

€17 / € 10 / € 5

Meer info →