Yeli Beurskens - Credits Anna Fransen

Yeli Beurskens

Yeli Beurskens is een van de oprichters van Danscollectief Arnhemse Meisjes. Ze is gevestigd in Arnhem en studeerde af aan de ArtEZ Dansacademie.

Na haar studie werkte ze in verschillende producties van Korzo, Dansateliers, De Nieuwe Oost en Telder. Nieuwe creaties waar ze deel van uitmaakte waren Quite Discontinuous (2013) en Kraai (2015) van Jasper van van Luijk, Spring Tide (2013) en About Lucian (2015) van Jens van Daele en Goldmund (2014) van Korzo en Orkater. In 2016 ging ze aan de slag bij De Dansers en nam ze deel aan de creaties Tetris, Ten Noorden van Nergens (2016-2018) en Binnenbeest (2017). Sinds 2016 werkte ze samen met Ricardo Ambrozió/Untamed voor de hercreatie van Mind’s Mausoleum, waarna ze in 2019 samen de solovoorstelling Just I maakten, die door Nederland en Portugal toerde.

Yeli is geïnteresseerd in intuïtieve, acrobatische en fysiek uitdagende beweging en de relatie tussen haarzelf en de vloer, een ander persoon, een object of de omgeving. Ze werkt graag samen met andere disciplines, zoals circus en theater.

Binnen het collectief Arnhemse Meisjes houdt Yeli zich naast het dansen en maken graag bezig met de organisatie van workshops voor professionals en geeft ze binnen het collectief les aan verschillende doelgroepen.

 

Foto: Anna Fransen