Arnhemse Meisjes slepen Cultuurprijs Arnhem 2020 in de wacht.

de Gelderlander

ARNHEM – Danscollectief Arnhemse Meisjes heeft de Cultuurprijs Arnhem 2020 gewonnen. De vorige winnares, fotograaf Louise te Poele, overhandigde de award tijdens de opening van de Arnhemse Uitnacht in concertgebouw Musis.

Naast Arnhemse Meisjes waren ook band Mr. Weazley en zangeres en componist Lavalu genomineerd voor de prijs. De jury, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), July Ligtenberg (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor Live), gaf eerder al aan dat alle genomineerden niet alleen het culturele veld binnen Arnhem stimuleren, maar ook daarbuiten.

Arnhemse Meisjes is een professioneel danscollectief dat de stad actief betrekt bij hun projecten. Ze hebben performances op straat waarbij ze winkelend publiek betrekken, maar geven ook workshops voor wie dat wil. Zowel in dans of bewegen in het algemeen. En dat niet alleen voor professionals.

Om deze bijzondere manier van het uitdragen van hun passie, heeft de jury besloten dat de cultuurprijs van 2020 naar het danscollectief moest gaan. De jury zegt hierover: ”De voorstellingen/ performances vinden plaats op ongebruikelijke locaties waardoor er een ander en ongewoon contact met het publiek ontstaat.”

Het is volgens hen een van de vele redenen die het werk van Arnhemse Meisjes zo bijzonder maken.