Aïda Guirro Salinas - Credits Anna Fransen

Aïda Guirro Salinas

Aïda Guirro Salinas maakt sinds 2016 deel uit van Danscollectief Arnhemse Meisjes, nadat ze vanuit Amsterdam naar Arnhem terug verhuisde. Ze studeerde af aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem.

Haar sterke nieuwsgierigheid om te dansen en te creëren, bracht haar ertoe zich te specialiseren in de Minor Maker. Ze heeft haar ideeën onderzocht op verschillende plekken in Nederland en Spanje. Momenteel wordt ze door de Provincie Gelderland ondersteund met een artistiek ontwikkelingstraject. Als danser werkt(e) ze met De Dansers, Iris van Peppen, Dieter Defurne, Paula Walta (Beeldend Danstheater Telder), Simone Truong, Jasper van Luijk, Einav Eshel, Eline van Ark en Inbal Abir. Ook werkt ze geregeld samen met kunstenaars uit andere kunstdisciplines. Naast dansen en creëren geeft ze les in yoga en hedendaagse dans, waarbij ze zich richt op floorwork, partnering en improvisatie.

Binnen het collectief Arnhemse Meisjes houdt Aïda zich naast het dansen en maken graag bezig met de organisatie van Dance Flavours Performance Night, workshops voor professionals en geeft ze les aan verschillende doelgroepen.

Foto: Anna Fransen