Anna Fransen - Credits AM

Anna Fransen

Anna Fransen is een van de oprichters van Danscollectief Arnhemse Meisjes. Ze is gevestigd in Arnhem en studeerde aan de ArtEZ Dansacademie.

Na haar opleiding heeft ze gedanst bij Beeldend Danstheater Telder en Komma4 en werkte zij met choreografen als Cora Bos-Kroese, Kasper Ravnhoj, Jens van Daele, Lana Coporda, Laura Witzleben, Inbal Abir, Sharon Fridman, Waterlanders en Vloeistof.

Sinds 2015 maakt zij onderdeel uit van Danscollectief Arnhemse Meisjes. Dansen vindt zij het meest interessant buiten op locatie, waar de ondergrond en het weer altijd weer anders is en het publiek vaak in een andere setting naar de voorstelling kijkt dan in het theater. In het kader van haar persoonlijk ontwikkelingstraject, ondersteund door Provincie Gelderland en Beeldend Danstheater Telder, maakte zij een serie videoprojecties en live performances genaamd Kleine odes aan Moeder Aarde, waarbij zij zich liet inspireren door het lichaam en de natuur.

Binnen het collectief Arnhemse Meisjes houdt Anna zich naast het dansen en maken graag bezig met de marketing en communicatie en maakt ze het beeldmateriaal van nieuwe voorstellingen, Dance Flavours en workshops (foto’s en trailers).

Foto: Yeli Beurskens