Maandag 31/01: livestream Dance Flavours Performance Night!

Een speciale editie van Dance Flavours Performance Night: met de livestream vanuit Theater a/d Rijn in Arnhem ervaar je een proeverij van hedendaagse dans in verschillende stadia van het werkproces, van work in progress tot herneming.  Laat je verrassen en inspireren, gewoon vanuit huis!

We hebben veel zin in deze speciale editie van Dance Flavours en hopen dat je erbij bent. Kaartjes zijn hier te verkrijgen via de website van Theater a/d Rijn.


PROGRAMMA

Foto Youri & Marie: Wannes de Porre. Foto Daniel: Guillaume Versteeg. Foto Maarten & Wibke: Michèle Giebing. Foto Alida: Amy van Maanen.

YOURI & MARIE
In CHICAGO BABY wordt de blurry grens ter discussie gesteld tussen flirten en intimidatie. Waar ligt het kantelpunt? We hebben deze week maar eens te meer gezien hoe belangrijk dit onderwerp is. Dansers & choreografen Youri en Marie nemen je mee in een feestje, uit elkaar drijven en de weerstand tegen elkaars weerstand, met een dramatisch einde. Sporen van geweld zijn onuitwisbaar en het leven van een slachtoffer is voor altijd anders. Laat je meevoeren in het verhaal en de push-and-pull in de bewegingen op maandag 31 januari tijdens de Livestream van Dance Flavours Performance Night.

En als je niet kan wachten, bekijk dan hier alvast de docu trailer van CHICAGO BABY.


DANIEL BARKAN
Deze avond zie je ‘Haya’ van danser en choreograaf Daniel Barkan, een try-out performance waarin de buik centraal staat.

In the western society the belly is often looked at with a sense of shame, always covered unless flat and young and strong. It has to be carried around like a flat trunk that supports the body movements. It is functional. It takes us from A to B. But what about the fact that this area of the body protects all the important organs? Including the womb…Does it need to be looked at with different care?

Daniel vindt van wel, en doet dit met haar eigen interpretatie van de eeuwenoude vorm van buikdansen. Met haar meest intieme bewegingen zet ze je aan het denken over de complexiteit van dit lichaamsdeel en de betekenis van het produceren van leven. Met behulp van haar core, laat ze haar buik zijn en transformeren in verschillende vormen. Dit perspectief zorgt voor een bijzondere manier van storytelling, waarbij Daniel je heel dichtbij haar reis laat komen.

 

MAARTEN & WIBKE
Welke fronten staan tegenover elkaar? Wat stoot elkaar af, en wat trekt elkaar aan? Wat is er nodig om de sociale cohesie in de samenleving te versterken? Vragen die we nu allemaal hebben en die Maarten & Wibke stellen in hun performance Encounter C, een verkenning naar intermenselijke saamhorigheid. In hun onderzoek nemen de twee dansers je mee door een fysieke verkenning om bewustzijn te creëren over onze manier van communiceren. Is er alleen een voor-en tegen of ook een beide-en? Zie het op maandag 31 januari tijdens de livestream van Dance Flavours Performance Night.

 

ALIDA
Minimale input, maximale impact. Alida’s serene alt-folk muziek is klein en intiem. In die stilte probeert ze te zien wat er zich onder de oppervlakte verborgen houdt. In haar liedjes geeft Alida (alias van singer-songwriter Anne Weggeman) vorm aan emoties en overpeinzingen. Je hoort de invloeden van Aldous Harding, Angel Olsen en Billie Marten terug in haar stem en gitaar. Tijdens de livestream van Dance Flavours bewonder je haar muziek en performance in de intimiteit van je eigen huis, als muzikale afwisseling van de dansperformances.