Verlaten Vrouwen

Verlaten Vrouwen (2020)

Vrouw zijn. Het is meer dan eens onderwerp van verhitte discussies. Verscheurd tussen stereotypes van moeder, maagd of hoer enerzijds, en de vrijgevochten, onafhankelijke feminist anderzijdsHet startpunt is een verlaten vrouw. Vanuit eenzaamheid en bedolven onder alle geconditioneerde lagen en opgelegde verwachtingen, op zoek naar haar schuilende kracht. 

Verlaten Vrouwen is een toegankelijke dansvoorstelling voor de openbare ruimte, gecreëerd en gedanst door vijf vrouwelijke dansers van hedendaags danscollectief Arnhemse Meisjes. Opgezweept door het gitaarspel van muzikant Wout Kemkens, onderzoeken zij al dansend alle uithoeken en verschijningsvormen van het spectrum van ‘vrouw-zijn’: van kracht tot kwetsbaarheid en weer terug. Vanuit de vele clichés gaan zij op speelse en lichtvoetige wijze de diepte in en nemen je mee in een herkenbare zoektocht naar wat het is om anno 2020 vrouw te zijn. 

Verlaten Vrouwen wordt ondersteund door Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland, NORMA Fonds en Prins Bernard Cultuurfonds.

 

Credits

Concept & performers: Inbal Abir, Yeli Beurskens, Anna Fransen, Aida Guirro Salinas, Kim Tuerlings

Live muziekcompositie: Wout Kemkens 

Promotiebeeld: Anna Fransen

Met dank aan De Nieuwe Oost, Riet Mellink, Guy Corneille en Nina Fokker

 

Speeldata

#radicaallokaal try out

Rijnstraat 42

08 september

€5

Meer info →

#radicaallokaal Premiere

Rijnstraat 42

10 september

€10/5

Meer info →