Workshop Mime - 15 oktober 2022

Workshop Mime – Nina Fokker & Menno Vroon

‘Transparent performing’ mime workshop in Arnhem
Door Nina Fokker en Menno Vroon

Info
Wanneer: Zaterdag 15 oktober 2022
Tijd: 10:00 – 16:00
Waar: Theater aan de Rijn, Arnhem
Voor wie: Performers/artiesten in het professionele werkveld of studerend
Prijs: € 35
Meld je aan met een korte omschrijving van je artistieke achtergrond naar info@arnhemse-meisjes.com

Omschrijving
In deze eendaagse workshop geven we je een introductie in ’transparent performing’ wat we toepassen in mime. Het draait om jezelf durven zijn op het podium en de onmogelijkheid van niet performen terwijl je op de vloer bent. We onderzoeken de kracht van delen met het publiek wat je ervaart, meer dan acteren of iets laten zien. Hoe creëer je een situatie op het podium waarbij de performer wordt geconfronteerd met iets? En hoe kan de performer hierop reageren, enkel door diens ervaring te delen? We hebben de neiging om teveel te doen op het podium, we willen zo graag dat het publiek begrijpt wat we willen laten zien. Het enige wat we hoeven doen is om open te staan voor onze eigen ervaring en dit met het publiek te delen.
In deze workshop krijg je verschillende oefeningen en improvisaties waarmee we werken in mime. Aan het einde van de dag heb je de ervaring opgedaan hoe het is om gewoon te ‘zijn’ op het podium, transparant, open, klaar om te spelen.

Bio’s
Nina Fokker is in 2007 afgestudeerd als dansdocent. In 2009 begon ze met creëren en performen bij theaterplatform DOX. Daarna begon ze aan de mimeschool en studeerde af in 2013. Ze heeft gewerkt met Davy Pieter, Boogaerdt en van der Schoot, Carver, TG Maastricht, KOBE an momenteel bij productiehuis House of Nouws. Ze geeft daarnaast les aan theatervooropleiding in Nijmegen.
Menno Vroon is afgestudeerd in 2009 aan de mimeschool van het AHK in Amsterdam. Hij heeft eigen werk gecreëerd at Veem House for Performance, Over ’t IJ Festival en De Plaats in Arnhem. Als performer heeft hij gewerkt met Schweigman&, Hotel Modern, Schwalbe, Johannes Bellinx en Titia Bouwmeester. Sinds 2015 geeft hij mime/fysiek theater op Buitenkunst en ArtEZ muziektheater. Op dit moment ontwikkelt en geeft hij een nieuw lesprogramma over kunsteducatie op de minor Liberal Arts aan ArtEZ Zwolle.

Speeldata

Geweest

Workshop mime

Theater a/d Rijn, Arnhem

15 oktober 2022

€35

Meer info →