Inbal Abir - Credits Anna Fransen

Inbal Abir

Inbal Abir is een van de oprichters van Danscollectief Arnhemse Meisjes. Ze is gevestigd in Arnhem en studeerde af aan de ArtEZ Dansacademie.

Inbal is van oorsprong een Israëlische danskunstenaar die in Nederland woont en werkt. Sinds haar afstuderen is ze werkzaam als performer en maker. Haar fysieke onderzoek is geïnspireerd op yoga, acrobatiek, circus en improvisatie. Haar artistieke onderzoek is geïnspireerd door verschillende acteermethodes zoals mime, Meisner techniek. Ze streeft ernaar om dans en beweging in het leven van mensen te brengen en ze mee te nemen op een reis van zelfontdekking en persoonlijke groei. Voordat ze besloot om zich in de dans te storten, werkte Inbal als vrijwilliger samen met bevoorrechte tieners voor een sociale politieke groepering in Israël. Door deze ervaringen is haar werk geïnspireerd door de omstandigheden van de mens en onze maatschappij. In haar stukken stelt ze de relaties tussen mensen, tussen landen en in zichzelf ten vraag.

Binnen het collectief Arnhemse Meisjes is Inbal naast het dansen en maken artistiek leider, en geeft ze les aan verschillende doelgroepen.

Foto: Anna Fransen